Tutoriale

Glary Utilities – o suita completa

Salutare tuturor! Azi va voi face un review la ceea ce cred eu, o suita completa(adica fara pacaleli si fara virusi ca celelalte programe ce se dau suite, dar de fapt nu fac nimic si doar produc pagube.)

Glary Utilities este o suita care va permite sa aduceti sistemului vostru de operare tot felul de optimizari. Daca calculatorul dumneavoastra functioneaza lent, ati sosit unde trebuie!

Faptul ca este un utilitar GRATUIT il face foarte special fata de celelalte care “promit” sa faca mult mai multe optimizari.

Acum va voi demonstra cat de usor poate fi instalat acest minunat utilitar.

Intrati pe https://www.glarysoft.com/glary-utilities/download/. Acolo derulati jos pe varianta FREE(NU cea PREMIUM care costa aproximativ $11.98 per an, desi daca vreti sa il cumparati, eu zic ca isi merita banii) si apasati Download(sau apasati aici pentru o legatura directa).

Dupa ce l-ati descarcat, instalati-l ca un program normal 🙂

Apoi, dupa ce intrati pentru prima data in suita, va recomand sa faceti urmatoarele:

1. Intrati la startup manager. Acolo luati fiecare program la mana care credeti ca va mananca majoritatea timpului la pornire si apasati click dreapta, delay si dupa 30 sec. Acest lucru va va reduce CONSIDERABIL timpul de pornire al calculatorului dumneavoastra.

2. Dupa ce ati intrat la startup manager, treceti la “1-Click Maintenance”. Il lasati bifat normal si apasati “Scan for Issues”.
Dupa ce programelul si-a facut treaba de a gasi problemele, apasati pe “Repair Problems”. Acest lucru va va ajuta sa curatati calculatorul de posibilele erori de registrii, care il pot face lent. Acest proces nu dureaza mult.

3. Apoi, va recomand foarte mult sa faceti o defragmentare a tuturor discurilor aflate pe calculatorul dumneavoastra. Puteti face asta din acelasi utilitar. Intrati la “Advanced Tools”, si intrati in sectiunea “Optimize & Improve”. Selectati din meniu “Disk Defrag”.

Apasati apoi in urmatoarea fereastra care va apare pe butonul “Analyze”. La timpul scrierii acestui articol, calculatorul meu personal era fragmentat aproximativ 0.30%. Intre timp ce se analizeaza disc-ul vostru, haideti sa va explic cum functioneaza fragmentarea si defragmentarea.

Fragmentarea reprezinta un timp foarte lent de a accesa datele de pe disc. Acest lucru este reprezentat de “dezordinea” datelor de pe hard. In schimb, defragmentarea, preia datele dumneavoastra de pe hard si le ordoneaza astfel incat sa poata fi accesate mai rapid.

Ok! Acum inapoi la utilitar. Dupa ce ati vazut cate procente este fragmentat discul dumneavoastra, uitati-va la butonul “Defrag”. Langa el se afla o sageata orientata spre jos. Apasati pe ea si va va aparea un meniu. Din acel meniu, selectati “Defrag and Optimize (slower, use once a week)”. Intr-adevar, operatiunea dureaza ceva si depinde in primul rand de capacitatea hard-ului dumneavoastra si in al doilea rand depinde si de stagiile de defragmentare.

Eu v-as recomanda sa faceti defragmentarea si la pornirea calculatorului. Acest utilitar va are acoperit! Doar trebuie din meniul de defragmentare sa selectati mai jos “Boot Time Defrag”(Defragmentare la pornire). Acolo selectati “Configure”. In meniul de configurare, bifati “Enable Boot Time Defrag” si selectati “Every one week”.
Apoi, apasati OK. Dupa aceea, sunteti practic pregatit. Calculator-ul ar trebui sa fie mai rapid decat inainte.

Sper ca v-am ajutat si pana data viitoare, va salut.

mm

Alexandru Talnaci

Informatica este pasiunea mea. Varsta mea este de 18 ani. Codez in HTML, CSS, JS, jQuery, Python, Java, C/C++ etc. Mai am si alte hobby-uri, cum ar fi: Muzica, Electronica si Robotica.

4 comentarii

Apasa aici pentru a adauga un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.